Nyár,hőség,ilyenkor az étvágyunk a könnyebb ételek felé orientálódik!
Ez a tésztaétel tökéletes választás egy nyári vacsorához,egy pohár finom száraz fehérborral kísérve!
Hozzávalók : 250 gr garnélarák
500 gr spaghetti tészta
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
100 ml olívaolaj
100-150 ml száraz fehérbor
1 csomag petrezselyemzöld
250 gr koktélparadicsom
1-2 db citrom
só,frissen őrölt feketebors
Elkészítés : A garnélák páncélját az utolsó szelvényig lefejtem
A farokrészek felső részén óvatosan bevágom és
eltávolítom a bélcsatornákat
Az eltávolított páncélokat a fehérborral felteszem főni
addig míg a fehérbor a felére redukálódik
Serpenyőben az olívaolaj háromnegyedét felhevítem,
hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát és chili-t
Pár másodperc (5-10) pirítás után hozzáadom a
garnélákat is,és párszor kevergetve még 1 percig pirítom
Ezután a félbe vágott koktélparadicsomok is mehetnek a serpenyőbe
Az átszűrt fehérbor redukciót ráöntöm,ízesítem sóval,fekete borssal,
nem túl apróra vágott petrezselyemzölddel
és egy citrom kifacsart levével
A kifőtt spaghetti tésztát leszűröm,de nem csepegtetem le
teljesen és hozzáteszem
Alaposan összekeverem és leveszem tűzhelyről
Tálaláskor megszórom még friss petrezselyemzölddel,
citromgerezdeket kínálok mellé és a maradék olívaolajat rácsepegtetem
Jó étvágyat !