Még egy utolsó medvehagymás poszt ez évre.
Recept : 500 gr. finomliszt
20 gr. élesztő
kb 150 ml langyos víz
1 kis pohár tejföl
75 gr. vaj
10-12 db medvehagyma levél ( apróra vágva )
2 db tojás
parmezán sajt
1 mokkás kanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só
szezámmag
Elkészítés : Az összetevőkből,a parmezán,a szezámmag és egy tojássárgája kivételével
kelt tésztát készítek
40-60 percig kelesztem
lisztezett deszkán 3-4 cm vastagságúra nyújtom
tetejét tojássárgájával lekenem és bevagdosom
kiszaggatom egy pohár segítségével
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem
parmezánt reszelek rá és megszórom szezámmaggal
175-180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm