Tavasszal rengeteg ételt készítek medvehagymával!Amíg a szezonja tart szinte minden ételbe belecsempészem valamilyen formában!Ezúttal ebbe a közkedvelt olasz péksüteménybe,állati eredetű összetevők nélkül!
Recept : 250 gr. búza finomliszt
10 gr. élesztő
kb. 125 ml langyos víz
3 -4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál só
frissen örőlt fekete bors
6 -8 db medvehagyma levél
Elkészítés : A medvehagyma leveleket az olívaolajjal leturmixolom
A maradék összetevőkből kelt tésztát készítek a turmix hozzáadásával
30 - 45 percig kelesztem
Téglalap alakúra nyújtom ( 3 - 5 mm vastag )
Fekete borsot őrlök rá
Egyenlő vastagságú ( 5 - 8 mm ) csíkokra vágom és a két végüket megfogva
csavarok rajtuk párat,majd így teszem sütőpapírral bélelt tepsibe
180 fokra előmelegített sütőben 10 - 15 perc alatt készre sütöm