Medvehagymás zöldspárga krémleves,parmezános grissini-vel
2017. április 14. írta: eddmegamitfőztem

Medvehagymás zöldspárga krémleves,parmezános grissini-vel

  • Ha tavasz,akkor medvehagyma és spárga! Ezen alapanyagok kombinációjából készült frissítő levest szeretném nektek bemutatni, (egy kis ropogóssal kiegészítve) recepttel és képekkel.
  • _20170413_162717.JPG

dsc_0743.JPG

  • Recept :
  • 150 gr. vaj
  • 7-10 db medvehagyma levél
  • 250 gr. zöld spárga 
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l főzőtejszín
  • só,őrölt fehér bors,cukor 
  • Olvasztott (nem forró ) vajhoz apróra vágott friss medvehagymát adok,majd botmixerrel,vagy turmixgéppel egyneművé mixelem,ezután sütőpapírral bélelt tepsire kiöntöm és hűtőbe teszem legalább fél órára
  • Vöröshagymát és a zöld spárgát tetszés szerinti,nem túl nagy darabokra vágom,kevés vajon átfuttatom majd száraz fehérborral és tejszínnel felöntöm
  • Sóval,őrölt fehér borssal,kevés cukorral ízesítem,20-25 percig,közepes hőmérsékleten főzőm  
  • Leturmixolom (ha nem elég sűrű egy kevés étkezési keményítővel javíthatunk rajta)
  • Lepasszírozom és újra felteszem főni
  • A hűtőből kivett hideg medvehagymavajat kisebb darabokra töröm,majd a forrásban lévő leveshez adom és habverővel elkeverem,nem főzöm tovább,így megmarad a szép zöld színe
  • Levesbetétként blansírozott zöld spárgát adok ( tetszés szerint variálható ) és parmezános grissini-t
  • Tipp : Egy negyed citrom gerezd belefacsarásával még frissebbé tehetjük
  • _20170413_162519.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr8512425273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása