- Ha tavasz,akkor medvehagyma és spárga! Ezen alapanyagok kombinációjából készült frissítő levest szeretném nektek bemutatni, (egy kis ropogóssal kiegészítve) recepttel és képekkel.
- Recept :
- 150 gr. vaj
- 7-10 db medvehagyma levél
- 250 gr. zöld spárga
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l főzőtejszín
- só,őrölt fehér bors,cukor
- Olvasztott (nem forró ) vajhoz apróra vágott friss medvehagymát adok,majd botmixerrel,vagy turmixgéppel egyneművé mixelem,ezután sütőpapírral bélelt tepsire kiöntöm és hűtőbe teszem legalább fél órára
- Vöröshagymát és a zöld spárgát tetszés szerinti,nem túl nagy darabokra vágom,kevés vajon átfuttatom majd száraz fehérborral és tejszínnel felöntöm
- Sóval,őrölt fehér borssal,kevés cukorral ízesítem,20-25 percig,közepes hőmérsékleten főzőm
- Leturmixolom (ha nem elég sűrű egy kevés étkezési keményítővel javíthatunk rajta)
- Lepasszírozom és újra felteszem főni
- A hűtőből kivett hideg medvehagymavajat kisebb darabokra töröm,majd a forrásban lévő leveshez adom és habverővel elkeverem,nem főzöm tovább,így megmarad a szép zöld színe
- Levesbetétként blansírozott zöld spárgát adok ( tetszés szerint variálható ) és parmezános grissini-t
- Tipp : Egy negyed citrom gerezd belefacsarásával még frissebbé tehetjük