Vacsorára nagyon jó választás ez az étel,könnyű,friss és kalóriaszegény,ezek mellett nem igényel hosszú elkészítési időt sem ( Az ízek összeérésére hagyott időn kívül ) .
Recept : 200 gr. üvegtészta
40 ml szójaszósz
20-30 ml halszósz
4-5 szelet friss gyömbér ( pucolva )
friss koriander
1 zöldcitrom
1-2 db chili
1 csomag mungóbab csíra
1 kis csomag pirított szezámmag
1 db újhagyma
3-4 db shiitake gomba
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál növényi olaj ( kivéve olíva )
150-200 gr. tonhal steak
Elkészítés : A tonhalat mindkét oldalát picit megsózom
Egy serpenyőbe öntök fél evőkanál olajat és felforrósítom
A tonhal mind a négy oldalára kérget sütök (oldalanként 7-10 másodperc)
Félreteszem hűlni
kb 15 ml szójaszószhoz apróra vágott gyömbért teszek és a
tonhalat beleforgatom
( min. 25-40 percet érdemes a marinádba hagyni szeletelés előtt,hogy jól
átjárják az ízek )
A shiitake gombát szeletekre vágom és a maradék olajon megpirítom
Az üvegtésztára forró,sós vizet öntök,pár perc elteltével hozzáadom a
mungóbab csírát
Leszűröm és hideg vízzel lehűtöm
Hozzáadom a szójaszószt,halszószt,cukrot,szezámmagot,shiitake-t
és a zöldcitrom levét
A gyömbért,a fokhagymát,az újhagymát és a koriandert apróra vágom
A chili-t kimagozom és kivágom az erét,majd szintén apróra vágom
Ezeket is a tésztához adom,alaposan összekeverem és fóliával
befedve hűtőbe teszem
Hagyok itt is időt ( 25-40 perc ) az ízek összeéréséhez
Tálalásnál a tonhalat egyenlő vastag szeletekre vágom,majd
a tányérba szedett üvegtészta saláta mellé,vagy a tetejére helyezem