Garnélás Spaghetti
2017. július 04. írta: eddmegamitfőztem

Garnélás Spaghetti

Spaghetti Con Gamberi

Nyár,hőség,ilyenkor az étvágyunk a könnyebb ételek felé orientálódik!

Ez a tésztaétel tökéletes választás egy nyári vacsorához,egy pohár finom száraz fehérborral kísérve!

dsc_0571.JPG

 

Hozzávalók :  250 gr garnélarák 

                        500 gr spaghetti tészta

                        2 gerezd fokhagyma

                        1 db chili 

                        100 ml olívaolaj

                        100-150 ml száraz fehérbor

                        1 csomag petrezselyemzöld

                        250 gr koktélparadicsom 

                        1-2 db citrom

                        só,frissen őrölt feketebors

 

dsc_0563.JPG

 

Elkészítés :     A garnélák páncélját az utolsó szelvényig lefejtem

                        A farokrészek felső részén óvatosan bevágom és 

                        eltávolítom a bélcsatornákat

                        Az eltávolított páncélokat a fehérborral felteszem főni

                        addig míg a fehérbor a felére redukálódik 

                        Serpenyőben az olívaolaj háromnegyedét felhevítem,

                        hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát és chili-t

                        Pár másodperc (5-10) pirítás után hozzáadom a 

                        garnélákat is,és párszor kevergetve még 1 percig pirítom

                        Ezután a félbe vágott koktélparadicsomok is mehetnek a serpenyőbe 

                        Az átszűrt fehérbor redukciót ráöntöm,ízesítem sóval,fekete borssal,

                        nem túl apróra vágott petrezselyemzölddel

                        és egy citrom kifacsart levével

                        A kifőtt spaghetti tésztát leszűröm,de nem csepegtetem le

                        teljesen és hozzáteszem

                        Alaposan összekeverem és leveszem tűzhelyről

                        Tálaláskor megszórom még friss petrezselyemzölddel,

                        citromgerezdeket kínálok mellé és a maradék olívaolajat rácsepegtetem

                        

                        Jó étvágyat !

 

dsc_0566.JPG

                        

                       dsc_0574.JPG

                       dsc_0569.JPG

                       

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr712607409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2017.07.05. 15:17:09

Hogy még jobb legyen, megfordítanám az arányt:
50 dkg garnéla, 25 dkg spagetti.
süti beállítások módosítása