Távol-keleti fűszerezésű ropogós sertés hasaalja,rizstésztával pak choi-val és teriyaki szósszal..
2017. május 13. írta: eddmegamitfőztem

Távol-keleti fűszerezésű ropogós sertés hasaalja,rizstésztával pak choi-val és teriyaki szósszal..

..és még sok finom hozzávalóval

A hús fűszerezése és a köretek egy része megegyezik a vietnámi konyha közkedvelt húslevesével,a Phó-val.

_20170511_201314.JPG

 

Hozzávalók :   500 gr. sertés hasaalja

                         1 db fekete kardamom

                         2 db csillagánizs

                         5-7 szelet friss gyömbér

                         1 db egész fahéj 

                         3-4 db szegfűszeg

                         1 mokkás kanál koriandermag

                         1 evőkanál szezámmag

                         2 fej vöröshagyma

                         2 gerezd fokhagyma

                         2 db zöld citrom (lime)

                         1 db chili paprika

                         2 db pak choi ( lehetőleg mini )

                         friss koriander

                         1 szál újhagyma

                         150 ml teriyaki szósz 

                         25-50 ml szója szósz

                         1 mokkás kanál halszósz 

                         1 teáskanál étkezési keményítő

                         2 evőkanál növényi olaj

                         1 mokkás kanál barna cukor

                         só,fekete bors

 

Elkészítés :    a húst sóval,borssal bedörzsölöm

                       forró serpenyőbe 1 ek. olajon a bőrös felével elkezdem sütni

                       2-3 perc után megfordítom és hozzáteszem a

                       fekete kardamomt,koriandermagot,csillagánizst,szegfűszeget,

                       5 szelet gyömbért,1 fej cikkekre vágott vöröshagymát,

                       egy gerezd félbevágott fokhagymát,barna cukrot és az egész fahéjt

                       további 2-3 percig pirítom az egészet,

 _20170511_202316.JPG

                       majd átszedem egy tepsibe

                       a fűszerekkel együtt és ráöntöm a teriyaki szószt

                       a halszószt  és a szójaszószt

                      150 fokos sütőbe teszem alufóliával lefedve kb. 1-1,5 órára

                       ha megpuhult a hús leszedem a fóliát és további 10-15 percig sütöm

                       a bőrös felével felfele,hogy jó ropogós legyen

                       ezután a kiszedem és félreteszem hűlni

                       a visszamaradt szószt átszűröm egy lábasba és apróra vágott

                       vöröshagymát,fokhagymát,gyömbért és chilit adok hozzá

                       majd hozzáadom a hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt

                       felforralás után még 2 percig hagyom lassan főni

                       a szószba reszelek a zöld citrom héjából és facsarok is bele egy keveset

                       a levéből

                       a rizstésztát főzés előtt hideg vízbe áztatom

                       lobogó,enyhén sós vízbe kifőzöm

                       a pak choi-t 1 ek. olajon átpirítom,sózom és megszórom

                       a szezámmaggal

                       a húst tetszőleges alakzatúra vágom (kocka,szelet stb.)

                       és visszamelegítem sütőben

                       a még forró köreteket tányérba szedem

                       ráteszem a húst,öntök rá a szószból és külön is adok hozzá

                       friss koriandert,chili-t,újhagymát és zöld citromot kínálok mellé

_20170511_200855.JPG

 _20170512_224223.JPG

                       _20170511_183142.JPG

_20170512_224712.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr4712501473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corolla 2017.05.14. 12:23:15

Köszönöm ezt is, jövőhéten készítem!

corolla 2017.05.24. 18:53:50

Bitang lett! Mivel a fiunk nem eszik húst, a rápirításos résznél beletettem két kis tömb tofut, néha megfordítottam, neki azzal kínáltam.

eddmegamitfőztem · eddmegamitfoztem.blog.hu 2017.05.26. 01:04:00

@corolla: Köszi,és örülök hogy kipróbáltad ezt is!
süti beállítások módosítása