A hús fűszerezése és a köretek egy része megegyezik a vietnámi konyha közkedvelt húslevesével,a Phó-val.
Hozzávalók : 500 gr. sertés hasaalja
1 db fekete kardamom
2 db csillagánizs
5-7 szelet friss gyömbér
1 db egész fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mokkás kanál koriandermag
1 evőkanál szezámmag
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zöld citrom (lime)
1 db chili paprika
2 db pak choi ( lehetőleg mini )
friss koriander
1 szál újhagyma
150 ml teriyaki szósz
25-50 ml szója szósz
1 mokkás kanál halszósz
1 teáskanál étkezési keményítő
2 evőkanál növényi olaj
1 mokkás kanál barna cukor
só,fekete bors
Elkészítés : a húst sóval,borssal bedörzsölöm
forró serpenyőbe 1 ek. olajon a bőrös felével elkezdem sütni
2-3 perc után megfordítom és hozzáteszem a
fekete kardamomt,koriandermagot,csillagánizst,szegfűszeget,
5 szelet gyömbért,1 fej cikkekre vágott vöröshagymát,
egy gerezd félbevágott fokhagymát,barna cukrot és az egész fahéjt
további 2-3 percig pirítom az egészet,
majd átszedem egy tepsibe
a fűszerekkel együtt és ráöntöm a teriyaki szószt
a halszószt és a szójaszószt
150 fokos sütőbe teszem alufóliával lefedve kb. 1-1,5 órára
ha megpuhult a hús leszedem a fóliát és további 10-15 percig sütöm
a bőrös felével felfele,hogy jó ropogós legyen
ezután a kiszedem és félreteszem hűlni
a visszamaradt szószt átszűröm egy lábasba és apróra vágott
vöröshagymát,fokhagymát,gyömbért és chilit adok hozzá
majd hozzáadom a hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt
felforralás után még 2 percig hagyom lassan főni
a szószba reszelek a zöld citrom héjából és facsarok is bele egy keveset
a levéből
a rizstésztát főzés előtt hideg vízbe áztatom
lobogó,enyhén sós vízbe kifőzöm
a pak choi-t 1 ek. olajon átpirítom,sózom és megszórom
a szezámmaggal
a húst tetszőleges alakzatúra vágom (kocka,szelet stb.)
és visszamelegítem sütőben
a még forró köreteket tányérba szedem
ráteszem a húst,öntök rá a szószból és külön is adok hozzá
friss koriandert,chili-t,újhagymát és zöld citromot kínálok mellé