Medvehagymás pogácsa
2017. május 11. írta: eddmegamitfőztem

Medvehagymás pogácsa

Még egy utolsó medvehagymás poszt ez évre.

_20170427_200717.JPG

Recept :    500 gr. finomliszt

                  20 gr. élesztő

                  kb 150 ml langyos víz

                  1 kis pohár tejföl

                  75 gr. vaj

                  10-12 db medvehagyma levél ( apróra vágva )

                  2 db tojás

                  parmezán sajt

                  1 mokkás kanál kristálycukor

                  1 csapott evőkanál só

                  szezámmag

 

Elkészítés :  Az összetevőkből,a parmezán,a szezámmag és egy tojássárgája kivételével

                     kelt tésztát készítek

                     40-60 percig kelesztem

                     lisztezett deszkán 3-4 cm vastagságúra nyújtom

                     tetejét tojássárgájával lekenem és bevagdosom

                     kiszaggatom egy pohár segítségével

                     sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem

                     parmezánt reszelek rá és megszórom szezámmaggal

                     175-180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm

         dsc_0812.JPG

                   

                _20170427_190347.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr2412499605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása