Tonhal tataki , ázsiai üvegtészta salátával
2017. április 25. írta: eddmegamitfőztem

Tonhal tataki , ázsiai üvegtészta salátával

A távol-kelet izgalmas ízkombinációi

Vacsorára nagyon jó választás ez az étel,könnyű,friss és kalóriaszegény,ezek mellett nem igényel hosszú elkészítési időt sem ( Az ízek összeérésére hagyott időn kívül ) .

_20170420_213713.JPG

Recept : 200 gr. üvegtészta

              40 ml szójaszósz

              20-30 ml halszósz

              4-5 szelet friss gyömbér ( pucolva )

              friss koriander

              1 zöldcitrom

              1-2 db chili

              1 csomag mungóbab csíra 

              1 kis csomag pirított szezámmag

              1 db újhagyma

              3-4 db shiitake gomba

              1 gerezd fokhagyma

              1 mokkáskanál cukor

              1 evőkanál növényi olaj ( kivéve olíva )

              150-200 gr. tonhal steak

Elkészítés : A tonhalat mindkét oldalát picit megsózom

                  Egy serpenyőbe öntök fél evőkanál olajat és felforrósítom

                  A tonhal mind a négy oldalára kérget sütök (oldalanként 7-10 másodperc)

                  Félreteszem hűlni

                  kb 15 ml szójaszószhoz apróra vágott gyömbért teszek és a

                  tonhalat beleforgatom

                  ( min. 25-40 percet érdemes  a marinádba hagyni szeletelés előtt,hogy jól

                  átjárják az ízek )

                  A shiitake gombát szeletekre vágom és a maradék olajon megpirítom  

                  Az üvegtésztára forró,sós vizet öntök,pár perc elteltével hozzáadom a

                  mungóbab csírát

                  Leszűröm és hideg vízzel lehűtöm

                  Hozzáadom a szójaszószt,halszószt,cukrot,szezámmagot,shiitake-t

                  és a zöldcitrom levét

                  A gyömbért,a fokhagymát,az újhagymát és a koriandert apróra vágom

                  A chili-t kimagozom és kivágom az erét,majd szintén apróra vágom

                  Ezeket is a tésztához adom,alaposan összekeverem és fóliával

                  befedve hűtőbe teszem

dsc_0763.JPG

                  Hagyok itt is időt ( 25-40 perc ) az ízek összeéréséhez 

                  Tálalásnál a tonhalat egyenlő vastag szeletekre vágom,majd

                  a tányérba szedett üvegtészta saláta mellé,vagy a tetejére helyezem

                  _20170420_195707.JPG

              dsc_0774.JPG

                  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmegamitfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr7612447373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corolla 2017.04.27. 21:14:03

Valóban, ez nagyon finom lehet, köszi a receptet, el is készítem. Ám, hogy nem igényel hosszú elkészítési időt (2x40 perc csak a pihentetés), ezzel vitatkoznék. :)

eddmegamitfőztem · eddmegamitfoztem.blog.hu 2017.04.27. 21:22:13

@corolla: Remélem ízleni fog!A pihentetés része passzív munkafolyamat :))

corolla 2017.04.30. 10:49:29

Jövőhéten megyek a csarnokba, veszem megfele a tonhalat, a többi van is itthon, referálok!

corolla 2017.05.04. 22:51:23

Isteni lett, nagyon jó kis recept valóban. Köszi ismét, éljen a távol-keleti konyha!

eddmegamitfőztem · eddmegamitfoztem.blog.hu 2017.05.05. 00:29:27

@corolla: Örülök,hogy ízlett és tetszett!Szívesen!
süti beállítások módosítása